сряда, 6 януари 2010 г.

Христо Ботев и неговият завет


НС Трибуна се разграничава от политиката водена от ПП Атака. Ние не харесваме популистките действия на Волен Сидеровата партия, сериозно осъждаме някой техни прояви, както и подкрепяме добрите. Тази статия напълно съвпада с нашето мнение и затова, макар и стара тя е все още злободневна.


На 6 януари е рождената дата на Христо Ботев. Ще оставя клишетата на президента Първанов, той целият е едно клише. Обръщам внимание на дежурните българофоби, които се сдружават и пишат петиции с обвинения към националистите. Тези, които говорят за слово на омразата, когато кажа, че българите са под цигански терор например. Това е факт за огромна част от страната, но не трябвало да се говори.
Представяте ли си, ако Ботев не смееше да говори. Ако си мълчеше и не беше написал това: " За оплакване е положението на нашите братя в Македония: тие теглят там от турци, и от гърци, и от цигани, и от чифути."
Каква расова омраза, какъв ужас! С какво удоволствие безродниците от Хелзинкския комитет биха завели дела срещу Ботев, ако им паднеше в ръчичките днес!
Ами това: " Не стигат турските правителствени обири убийства, не стига фанатизмът на полудивото турско племе... " Ще позволи ли ДПС такава етническа нетърпимост?
Ако Ботев си беше затраял и не беше проявил такава "етническа нетолерантност", нямаше да е Ботев. А България нямаше да има същата история.
Днес нещата са така: който назове нещата такива, каквито са, го обвиняват в крайност и слово на омразата. През това време омразата се практикува от мекеретата на "полудивото турско племе" върху български гръб.
Разликата е, че днес има толкова много национални предатели сред носещите български имена, че няма нужда да ни напада чужда армия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар