сряда, 9 юни 2010 г.

В Унгария забраниха отричането на комунистическите престъпления

Унгарският парламент приравни престъпленията на комунистите към Холокос$та и забрани отричането им. Законът беше приет с болшинство гласове от управляващата дясно-консервативна партия ФИДЕС. По-рано, през февруари тази година, бившата лява коалиция одобри закон, забраняващ отрицанието на Холоко$та. Сега десните решиха да не пренебрегват мракобесните престъпления на комунистическата система, включвайки геноцид и други престъпления срещу човечеството. Всеки дръзнал се да оспори тези злодеяния сега може да бъде лишен от свобода между 1 и 3 години.

Видео с оцелели от трудовия лагер в Ловеч



За съжаление в България, най-вероятно няма да успеем да видим подобен закон. Вече беше обсъждан закон за отричането на Холоко$та, събитие което не е директно свързано с родната ни история. Защо ли тогава политиците ни се свенят да обсъдят и отричането на комунистическите престъпления? Защото точно от тях е страдал народът ни 50 години, а не от Холоко$та . А какво за комунизма? За кой комунизъм? За този дето взе живота на 100 милиона души по целия свят? Който построи ГУЛАГ, сътвори Голодомора, окървави Пражката пролет и унгарските въстания, който е причината почти всеки от нас да има роднина или познат лежал в Белене или друг трудов лагер? Да, дами и господа народни представители, защо не обсъдите този комунизъм? Може би, защото неговите чеда все още ни управляват? Отговора оставяме на вас..


2 коментара:

  1. Подкрепям напълно написаното, но в България няма да се стане докато не се признае геноцида.
    http://jivko1128.blog.bg/politika/2010/06/01/-armenskiiat-genocid-edna-nezarastvashta-rana-podobna-na-nas.554790
    http://jivko1128.blog.bg/politika/2010/05/02/genocidyt-i-holokostyt-nad-bylgarite-v-koi-vek-jiveem-byltar.538098
    http://jivko1128.blog.bg/politika/2010/01/20/kym-kogo-da-se-obyrna-demokrati-ot-ds.476133
    http://jivko1128.blog.bg/politika/2009/12/29/arhivite-sa-jivi-delo-4-1990-god.463415

    ОтговорИзтриване
  2. http://bulgaria.indymedia.org/article/18213?language=bg&condense_comments=true&comment_offset=1

    Вече си имахме и в бивша България опит от страна на един виден "демоНОкрат" за копие на тоя закон - наморник, в маалко по - леки форми /само глоби щеха да ни "жилят" от по 5 бона, честито!/.
    Същия тоя виден първи "демократичен" премиер- тикаше български националисти в затвора /по -вероломно и повече и от времето на Живков, репресиите се бяха обострили/, от страниците на вестника им се наричаше "фашизъм"-българският национализъм + "живковизъм"...
    Парадоксалното е че тоя закон - наморник беше отхвърлен от предното парламентарно мнозинствона ДПС и БСП /начело на премиер - доказан евреин по - майка!/, но бас ловя че до края на тая година, ако погледнем какви "препоръки" ни дават от Брюксел, може и това трето по - ред мнозинство на ГЕРб, отново забележете синьо, да приеме подобен закон ито не без подкрепата сигурно на "консерваторите" - зъстъпници на еврейския фашизъм в България от РЗС /аналогична партия на управляващата в Унгария, която виждаме че не е на различно мнение от коминтерна на Меркел по - въпроса/.
    Нека си спомним че не друг, а втория по - ред син премиер на България, беше "погребал" българският национализъм...

    ОтговорИзтриване