неделя, 27 февруари 2011 г.

R.I.P.

На 18 февруари 2011 в затвор със строг режим, №42/14, Архангелска област, банда азиатци (имигранти от Кавказ) нападнала двама руснаци - Димитрий Антипов и Максим Полуфакен. По време на ожесточената битка двама от азиатците получили рани от хладно оръжие. Нападението е било планирано предварително с уговорка между кавказците, надзирателите и директора на затвора. Руските POW специално са били настанени в бараки населени изключително с кавказци.
Азиатците официално заявили, че смятат сексуално да насилят двамата руснаци (в руските затвори ако върху затворник бъде хвърлена урина или бъде "потопен" в тоалетна, той губи всякакви "права" и е считан за "каста на низвергнатите").
След нападението надзирателите превели руснаците в затворническия арест №29/3 на град Велск. Където в същия ден Дмитрий Антипов е намерен обесен. Полицията официално обявява случая като "самоубийство". Максим Полуфакен сега се намира в същия затвор.
Има предположение от местните съратници, че момчето е било убито от самите надзиратели, тъй като е бил разпитван многократно за двамата ранени азиатци и е отказвал да даде всякаква информация. По цяла Русия се готвят протести и акции срещу затворническите служби.
Дмитрий Антипов е бил осъден на 9 години лишаване от свобода при строг режим през пролетта на 2010 година. Осъден е за едно убийство на расова основа, един опит за убийство и "разпалване на расова вражда".
В Русия има повече от 1000 POW. Всяка година умират около 5 националисти в сбивания с други затворници или от ръцете на надзирателите. За последните 10 години са починали над 50 политически затворници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар