петък, 8 април 2011 г.

Убийствена толерантност!

Във връзка със скандала около излъчването на филма „Самоубийствена Толерантност” в СУ „Климент Охридски”, се свързахме с един от главните „виновници” за съществуването на филма – Благовест Асенов, за да разберем повече информация за случващото се от първо лице.

Български глас : Защо решихте да направите беседа на тази тематика?

- Благовест Асенов: Не само беседа но и документален филм. Това е доста наболял проблем, който мъчи цялото ни общество. Например, когато правихме филма в същата седмица бяха извършени още 5 убийства от страна на цигани срещу българи.

Български глас : Защо СУ ви забраниха да направите прожекцията в тяхната сграда?

- Благовест Асенов : Болшевиките от Призив и 23 септември са се оплакали, че се вихри нацистка пропаганда в СУ и от БХК (български хелзински комитет бел. ав.) са изпратили писмо до ректора да се забрани. Проф. Илчев се е подал на натиска като е отменил, нашето разрешение което беше подписано от декана на исторически факултет доц. д-р. Митев. Днес сам виждаш ,че който направи най-много поразии срещу Отечеството става прогресивна и напреднала личност. Истински демократ.

Български глас : Какви са очакванията ви от излъчването на документалния филм?

- Благовест Асенов : Надяваме се българите да се осъзнаем и да предприемем нужните мерки за решаването на циганският въпрос, защото времето ни изтича. Но това няма да стане само с един филм. Трябват постоянни и целенасочени действия.

Български глас : Как мислите за популяризирате видеото, за да достигне до обикновения човек?

- Благовест Асенов : Това е невъзможно, защото никой няма да го позволи пък и аз лично не разчитам на обикновенният човек. Десет патриота да се замислят и да решат да служат на Отечеството по тоя начин, който е нужен в момента, ще сме доволни.

Български глас : Смятате ли занапред да се организират подобни беседи на тази тематика?

Благовест Асенов : Да и не само беседи. Но замисляме с други националистически организации голям протест срещу циганите и чуждите подлоги, които ги толерират.

Това бяха думите на Благовест Асенов. Ние пожелаваме на него и съмишлениците му успех в бъдещите начинания, да не се предават и да помнят, че колкото повече трудности има, толкова по-сладка ще бъде на края победата.
Самият филм се е прожектирал в централата на ВМРО пред около 50 души. Всеки, който желае може да го изгледа във връзката отдолу.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YsTlQLNzKYA

Източник: http://bgvox.info

1 коментар: