събота, 9 април 2011 г.

Интервю със Flints Crew (Спартак Москва)

1. Привет от България? На първо място ни разкажете нещо повече за Flints Crew? От коя година съществувате?

ФК съществува от 1-ви март 1994 година. Отначало бяхме просто ултрас групировка, в която членуваха хора, чиято цел беше да поддържат Спартак при гостувания и домакинства. Но сблъсъците с водещата тогава, хулиганска групировка ФК «ЦСКА» RED –BLUE WARRIORS ни накара рязко да изместим акцента на ФК към хулиганството.

2.Навярно всички знаят, че сте били „десни“. Но задължително ли е било всички ваши фенове да са НС?

Не! Не всички членове бяха НС. Много бяха просто хулигани с националистически позиции. Макар като цяло ФК винаги да е била групировка с десни виждания и имаща силни връзки със скинхед движението.

3. Много хора казват, че „футбола е футбол, а политиката си е политика“. Какво мислите вие по този въпрос?

Лично аз смятам, че футбола е отражение на процесите, протичащи в обществото ни. С които ние не смятаме да се примирим. А трибуните на стадиона подхождат за пропаганда на нашите възгледи, но за жалост не всички в нашите среди са съгласни с този подход.

4. С кого трябва да се бием „феър плей“ и с кого не бива?

С белите футболни хулигани, които се придържат към този принцип трябва, но не и с черните и с тези, които не са му привърженици.

5.Имате ли някакви връзки с други ултраси от Европа и кои са те?

ФК имаше контакти с Цървена Звезда, СHELSEA HEADHUNTERS. Член от последните дори участваше в конфликт с хулигани на Зенит в 2005 година.


6.Знаем, че голяма част от членовете в руските хулигански фирми се занимават със спорт. Задължително ли е това за всички?

Сега ситуацията е такава, че това е задължително за всеки, който иска да е на достойно ниво – бъди силен, посещавай спортни зали и участвай в сбивания.

7.Какво мислите за шовинизма?

Не го отричам, макар за мен по-близки да са Расизма и НС.

8.Истина ли е, че един от членовете на ТNF е бил от ФК?

Той беше в обкръжението на ФК. Член на групата не беше. Членове на ФК по различно време са били топ-представители на скинхед движението.

9.Имали ли сте някакви проблеми на концерти заради различните ви футболни пристрастия?

Не помня. На НС концерти със сигурност е нямало, но на другите в 90-те е имало, след това прекратиха.

10.Как дойде края на ФК?

Дойде момент, в който разбрахме, че ФК не отговаря на нивото на руската хулиганска сцена. Това беше свързано с фактът, че много от „старите“ момчета привършиха футболната си „кариера“ и затова взехме решение да запазим името ни като леганда.


11.Какво мислите за С18 и така наричаното „Unity" (BD). Имате ли връзки с С18?

С18 е авангарда на въоръженото съпротивление и Бялата Революция. Имахме връзки с някои членове на английската дивизия С18.

12.Ако имате 3 куршума и няма да ви съдят за това, кого бихте застреляли?

Путин, Кадиров, Медведев.

13.Какво знаете за България?

За никого не е тайна, че между двата ни народа има силна връзка, която е дълбоко историческа. И независимо от факта, че ZOG се опитва да развали отношенията ни, обикновените хора все още се уважават. Първата ни среща с българските хулигани беше в Нови Сад. Бил съм в България преди 2 години и посетих концерт, организиран от С18 (България). Много ми хареса! Страната ви наистина е прекрасна.

14.Последни думи?

Слава на нашата обща победа! Не отстъпвайте и не се предавайте! 88

Няма коментари:

Публикуване на коментар