петък, 25 март 2011 г.

Демонстрация в Мадрид

Всички хроники на действия и демонстрации се въртят около броя на присъстващите, скандираните лозунги, размахваните афиши, речите на ораторите и многобройните превратности. Освобождава се един прекомерен опит на организаторите да раздуват и преувеличават всичко, което се случва. Но в много малко случаи се разказва за усърдната предварителна работа, в резултат на която се случва събитие от подобен мащаб, при това с прилежащите му достойнство и качество.




Ще проследим тази хроника с обширен фотографски репортаж, за да отдадем заслуженото на цялостната работа, която предшества нашата демонстрация.

На първо място, мадридската делегация на MSR не взима случайно решение да организира демонстрация в определен квартал (в случая Канийехас). Отговорниците за отделните дейности се събират и разучават на кое място нашето присъствие е най-належащо, като в същото време отговаря на тактическите нужди и стратегическите интереси на MSR. Избираме Канийехас, защото това е квартал, сериозно засегнат от безработицата, несигурността и липсата на социално подпомагане на нашите съотечественици. В този квартал нашите постулати се радват на благоприятно обществено мнение и симпатия, които се забелязват и по време на демонстрацията. Така разпространяваме посланието си и подсилваме една от опорните си точки.
След като е заявила демонстрацията пред делегацията на правителството, Партията започва координирани действия.




Юридическият екип внимателно следи за всякакви предвидими опити на делегацията да забрани нашата демонстрация. Делегацията се издъни с недобросъвестните си действия и отново беше разгромена пред Върховния съд в Мадрид от нашия прецизен адвокат.


Икономическият екип се втурва да набира средства за да покрие разходите за пропаганда, материали, администрация и т.н. За пореден път нашият другар и благодетел Пепе пое значителните разходи, без да иска нищо в замяна, което беше модел за сътрудничество и безкористност.
Екипът от дизайнери проявява въображението си и добрия си вкус, за да изработи афишите, плакатите, разнообразните материали и видеофилмите.


Сътрудниците, симпатизантите и съдружниците се заемат с монтирането и транспорта на всички хореографски елементи и с пропагандната кампания. За малко повече от ден TSJ в Мадрид, след като не беше обявен до средата на четвъртък, старателното разпространение “на крак” достигна до младежите в Канийехас. Тези другари, пример за работници, разпространиха през тези дълги часове под дъжда хиляди листовки, които оповестяваха демонстрацията.

И накрая събота е денят, в който берем плодовете на всичките си усилия и гласът ни се извисява по улиците. Това е моментът на повторна среща с нашите по-възрастни и мъдри другари; на гледката с млади, патриотично настроени майки, заедно с дечицата си в колички; на това да виждаш манифестанти, които не познаваш, но в чийто очи се чете емоцията от първата им национална революционна демонстрация. В този момент доказваме, че съседите, колкото и да се противопоставя Системата, не се плашат от нашите послания и явно подкрепят нашите искания от тротоарите, терасите или прозорците по пътя на демонстрацията.

Тази хроника е малък и скромен жест към всички онези хора, които работят и разпръскват илюзиите си за благородна идея като нашата. Като започнем от другаря, който извършва този акт, преминем през онези, които го подпомагат с финансови средства, през адвоката, който пледира за нас, през дизайнерите и всички младежи, които разпространяват пропагандата, през Националния фронт, който подкрепя събранието, както и стигнем до онези, които дойдоха от Бадахос и Сиудад Реал, за да бъдат заедно с нас. Също и онези, които служат или не в MSR и ни подкрепят с присъствието и доверието си.

Ние работим за всички Вас!
MSR Мадрид
Източник: http://msrmadrid.blogspot.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар