неделя, 13 декември 2009 г.

Негърско робство


Чернокож свещеник от Джорджия и жена му са арестувани по обвинения в "поробване" на чужди граждани. Според властите съпрузите са поканили на работа жителка на африканската държава Свазиленд, но след като жената пристигнала й взели паспорта и самолетния билет, а след това я карали да работи безплатно или за оскъдно възнаграждение.
53-годишния пастор Майкъл Баб и 54-годишната Джуна Баб са арестувани от Федералното бюро за разследване и Имиграционната полиция в сряда 4 ноември. Съгласно материалите от следствието, жертвата е била поканена от Африка за краткосрочна и добре платена работа за един от роднините на семейство Баб. След пристигането си от Африка, жената лишената от документи трябвало да почиства жилището на Баб и техните приятели, а също така и да се труди в строителната фирма на пастора. Семейството официално се обвинява в престъпна дейност, принуждаване към труд, незаконно лишаване от документи и укриване на нелегален имигрант с цел забогатяване.
"Много не подозират, че такава форма на съвременно робство съществува в САЩ, - заявява специален агент Кенет Смит. - Обвиняемите са използвали желанието на жертвата за по-добър живот, за да я подмамят в ситуация, в която да бъде лишена от основните човешки права".

Няма коментари:

Публикуване на коментар