неделя, 13 декември 2009 г.

"Аушвиц беше десетзвезден хотел"

Бившият нацистки офицер, който е служил в няколко "концентрационни лагери" поздравява Хитлер от Испания, където той живее повече от 60 години. Сега Пол Мария Хафнер участва в заснемането на документален филм "Рай Хафнер", който е повест за живота му като беглец от днешната система.
"Хитлер беше велик човек" - Хафнер, който в момента е на 84 години, демонстрира нацистки поздрав към фюрера. Хафнер казва, че Аушвиц е изглеждал като "десетзвезден хотел", където евреите са се издържали от собствените си блага. "Всички материали за убийствата са пропагандистко лайно". За Хитлер той казва - "Отнасям се към него като към най-великия човек, който някога е живял и най-важната личност в световната история". Твърди още, че всяка сутрин отдава почит на фюрера си.
"Съгласих се да участвам в документалния филм, защото искам да пресъздам действителната картина на нашите идеали и действия по времето на Третия Райх". Той мечтае да види "Четвъртия Райх" в Германия, добавяйки - "Жал ме е, че няма да съм достатъчно близко, за да го видя". След Втората световна Хафнер, намира убежище в Испания, където е защитен от обвиненията във военни престъпления. Затова за него Испания е "рай на земята" - място, където спокойно може да изживее земния си път.
"Нито един евреин не беше убит от Хитлер, за това че е евреин", и допълва че затворниците в Дахау са живеели без особени затруднения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар