сряда, 2 декември 2009 г.

Интервю с полската банда Tormentia


В началото искам да ви задам най-типичния въпрос - няколко думи за вас.
Здравейте ние сме Tormentia, идваме от Полша и свириме заедно от около година.

Tormentia е само проект или план за представления на живо?
Tormentia за сега е проект, но не се съдържа в някакви рамки. Не искаме да чакаме сформирането на бандата преди издаването на албума. Обаче, ако успеем в сформирането на банда със сигурност ще има и концерти.

Тъкмо издадохте сензационен дебют. Доволни ли сте от добитите резултати?
Благодаря. Да, мисля, че в домашни условия албумът е приятен за слушане. Записахме всички записи сами, така че сме напълно отговорни за крайния резултат. Колкото до взаимноотношенията ни със издателя, можем да кажем, че сме на 100% доволни.

Защо в албума ви има толкова много кавъри на Honor? Повлияла ли е тази банда някак на вашето творчество?
Може би не толкова на творчеството ни, колкото на самите нас. Трябва да отбележа, че това ни помогна да завършим записите и накрая да пуснем дебютния си албум..

В песента "Westerplatte Soldier” се пее за отдадеността и героизма на полските войници в битката с армията на Третия Райх. Какво мислите за оскверняването на култа към нацистката идеология?
Факт е, че много хора го оскверняват, но това е тяхна работа. Ние вярваме обаче, че Хитлер е за нас нито герой, нито модел.

Музиката ви е много метализирана. Не е ли традиционния Oi!/RAC атрактивен за вас?
В този стил ние се чувстваме най-добре. Обичаме да слушаме различни стилове, но предпочитаме това, което чувате от записите ни и ще следваме това в близкото бъдеще.

Мнението ви за религията? Това е голяма дискусия между дивизиите на сцената. В днешната политическа и социална ситуация, това наистина ли е толкова важен проблем?
Религията е различно нещо.. Колкото хора, толкова и мнения по този въпрос. Не сме католици, но не парадираме с анти-католицизъм... Опитваме се да не смесваме религията с музиката ни. Имаме много по-важни проблеми, от това да създаваме нови такива.

Какво ще кажете за активизма във вашия регион? Има ли други банди освен вашата?
Честно казано, не сме чували за други банди. Колкото до ситуацията, мисля че не се различава много от ситуацията в останалата част от страната.

Как приемате новата мода около автономните националисти и идеологиите за "straight edge" както и преработените леви символи?
Приемаме тази новост позитивно.

Можем ли да очакваме от вас нови материали?
В началото на създаването на нови материали сме. Имаме няколко записани песни и една скоро ще се появи в мрежата. Тя ще е специална песен, но не искам да разкривам нищо повече засега. Мисля, че ще можете да чуете новия ни албум през пролетта.

Последната дума е за вас.
В такъв случай - благодарим за интервюто и успех в начинанията ви!

Източник Uprise Direct!

Няма коментари:

Публикуване на коментар