събота, 18 юни 2011 г.

Иван Сотиров: С писанията какви страшни неща ще се случат, рекламират гей парада по системата „Ела, Вълчо, изяж ме”

София. Полицията е взел всички необходими мерки за сигурността по време на гей парада „София прайд", който ще се проведе днес в София от 16 часа. Това каза пред Агенция „Фокус” зам.-кметът на Столична община по сигурността Иван Сотиров. По думите му - дори и да има някакви опити за провокации, те ще бъдат парирани своевременно.
„Взети са изключителни мерки за сигурност. Охранителната възстановка се прави от полицията, ние като община не участваме, а само съгласуваме маршрутите, по които ще се придвижва мероприятието, уведомяваме полицията и колегите от СДВР правят цялата въстановказа охрана на мероприятието”, обясни Сотиров. Маршрутът е стандартният - по моста на влюбените от НДК, по бул. „Фритьоф Нансен”, по бул. „Васил Левски” до Паметника на съветската армия.
„По това време и на това място, на което ще се провежда шествието на „София Прайд”, няма да бъдат допуснати никакви други мероприятия. И не сме уведомявани за други мероприятия. Имахме само едно уведомление и предложихме на лицето, което искаше да организира мероприятието, да си избере друго време и място. Не е внесено ново искане”, допълни Сотиров. По думите му – нещата се пресилват и умишлено се раздухват проблеми.
„При всички подобни протести ще има хора, които по някакъв начин ще се опитват да правят провокации. Според мен, самите организатори малко си направиха реклама с непрекъснато писане до кой ли не, какви страшни неща ще се случат. Малко се действаше по системата – ела, Вълчо изяж ме”, коментира Сотиров. По думите му – много партии си рекламират мероприятията по този начин.
„Ние гледахме да не се съобщават предварително маршрутите и да не се преекспонира мероприятието. Поради начина, по който се действаше близо 10 дни, се вдигна много шум и така се провокират хора, които са склонни да правят провокации и напрежение”, каза Иван Сотиров.
Източник: http://focus-news.net/?id=n1536484

Няма коментари:

Публикуване на коментар