четвъртък, 16 юни 2011 г.

ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО КМЕТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Г-ЖА ЙОРДАНКА ФЪНДЪКОВА

КОПИЕ ДО: ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПКОРС КЪМ СОС

Г-Н АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от Благовест Асенов Асенов

Уважаема г-жо Кмет,

Уважаеми г-н Председател,

С настоящото отворено писмо желая да изразя своето становище относно забранения (неразрешения) протест – шествие под надслов „Не на чуждите пропаганди в България“. Предисторията Ви е добре известна. Спазил съм всички законови изисквания за уведомление, оказах необходимото съдействие, но все пак организираният от мен протест не беше допуснат.

Считам, че в случая Столична община и ресорният заместник-кмет г-н Сотиров не спази Закона за събранията, митингите и манифестациите. Резултатът е, че протест няма да има. Така или иначе аз ще се съобразя с решението на общината независимо, че оспорвам неговата правилност и законосъобразност.

Пишейки Ви това отворено писмо, заявявам, че оттук нататък аз по никакъв начин не съм ангажиран и нямам отношение към евентуални протестни действия, които биха могли да се случат при провеждането на станалия вече печално известен гей парад. Аз поисках мирен протест и шествие, такива не бяха допуснати. Отговорността за охраната и реда на 18.06.2011г. остава само и единствено за общината и компетентните органи на МВР. По никакъв начин не желая да бъда свързвам с каквито и да е прояви, които може да се случат на въпросната дата.

Изключително съм обиден от факта, че Столична община и по-специално заместник - кмета Сотиров си позволи да разпространява неверни сведения за мен. Сатанизирането на моята личност едва ли е от полза, но беше „удобен“ аргумент за заместник-кмета да си измие ръцете. Така или иначе историята ще го запише и запомни като „демократа“, който забрани мирен граждански протест . Ще го запомни като представителя на общината, който публично си позволи да квалифицира български граждани и да ги позори по медиите. Но това е кадрови проблем на кмета, не мой. Всеки кмет, всеки политик въобще, сам си е отговорен с какъв антураж и с какви хора се огражда.

Както стана ясно, интересите на малцинството изместиха изнтересите на мнозинството. Заради един гей парад Вие, г-жо Кмет, зачеркнахте и погазихте правата на други български граждани. Нарушихте закона, въведохте дискриминацията на малцинството над мнозинството като ръководен свой принцип. Докато говорите за толерантност и търпимост, тихомълком забраняванете мирни протести без мотиви, факти и доказателства. Следващата стъпка вероятно ще е да се въведе поголовен данък десятък и да върнем „член 1“ от Живковата конституция.

Уважаема г-жо Кмет,

с настоящото писмо изразявам гражданската си позиция (поне нея все още имам и мога да обявявя). Възползвам се от случая да Ви попитам какво решение все пак взехте по моята сигнал от 10.06.2011г. и смятате ли, че заместникът Ви Сотиров се държа адекватно и коректно.

За финал желая да Ви припомня, че от недоволството на българските граждани не може да се спасите със забрани и натиск. Каквото и да се случи от тук нататък, то ще бъде по вина на Столична община. Нека се знае, че когато на гражданите се отнеме правото мирно да протестират , те ще намерят други пътища и средства. Никой управник или политик не може да се скрие от народното недоволство.

16.06.2011г. С уважение:

гр. София / Благовест Асенов/

1 коментар:

  1. Уважение езпуснал е само да спомене за потъпкването на свободата на словото!

    ОтговорИзтриване