сряда, 13 юли 2011 г.

169 години затвор?

Бял тинейджър от Южна Африка, който уби четрима негри, в расово мотивирана престрелка е осъден на 169 години затвор.

Съд в Северозападна провинция, наложи присъдата на Йохан Нел, който е на 19, след като той се призна за виновен за убийство, опит за убийство и незаконно притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси свързани с престрелката от 14 Януари в бедняшки квартал в близост до лагера Суартругенс, на около 160 километра западно от Йоханесбург

Твърди се че Нел е крещял пренебрежителният термин "kaffir, kaffir, kaffir", (негър) като започнал да стреля с пушка в лагера Суартугенс. Още седем души са пострадали сериозно и имат огнестрелни рани, трима от които сериозно.

Адвокатът на Нел твърди, че стрелбата е подтикната от гнева на клиентът му породен от честите убийства на бели фермери и дребни земевладелци, след края на апартейда през 1994 г. и се страхувал, че семейството му ще се изправи пред същата съдба.

Въпреки смъртните присъди, които е получил по време на изслушването на висшия съд в Ммбатхо съдя Роналд Хендрикс постанови доживотен затвор за всяко едно от четрите убийства и по седем години за всеки от седемте ранени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар