понеделник, 1 февруари 2010 г.

Акция в помощ на чешките националисти

Унгарски съратници, представящи "SOE security (GYHC-CREW)" планираха демонстрация в подръжка на чешките националисти, арестувани в резултат на операция "Power" и ноемврийският рейд против "Работническата партия" ("DS"). По време на демонстрацията трябваше да се проведе и митинг пред посолството на Чехия в Будапеща. Митингът обаче беше забранен от окупационните органи.
Втората част на акцията беше проведена успешно - концерт с участието на унгарските групи "Feher Torveny", "Archivum", "Tar-Had" и "Vervad". Също в знак на солидарност с чешките националисти беше изготвена и благотворителна тениска. След музикантите на концерта прозвучаха и думите на оратори, сред които и организаторът на забранената демонстрация.
"... нашата демонстрация на солидарност трябваше да премине пред посолството на Чехия в Будапеща тази събота. Искахме да покажем, че поддържаме нашите чешки съратници, хвърлени в затвора, но властите забраниха нашата акция. От самото си начало нашето мероприятие беше подготвяно с помощта на чешки единомишленици. Те искаха да посетят нашата демонстрация и да говорят на нея. Понеже нашето послание не прозвуча на запланирания митинг, решихме да се изкажем тук. Другарите ни от Чехия не пристигнаха, разбирайки за отмяната на демонстрацията, но в същото време те проведоха 2 успешни демонстрации в страната си. Организирахме събиране на средства за нашите затворени братя в Чехия и призоваваме всички унгарски съратници да помогнат в укрепването на нашето исторически доказано братство."
Видео от демонстрация в Чехия

Няма коментари:

Публикуване на коментар