сряда, 3 февруари 2010 г.

Автономно съпротивление - Киев

На 21 януари около 12:00, членове на Автономното съпротивление и Черния комитет в знак на протест против транспортния проблем и некачественото почистване на улиците от снега, атакуваха Киевската градска администрация. Вратите на сградата били заковани с пирони и били хвърлени няколко димки. След неопределено време пристигнали полицаи и пожарникари, въпреки това организаторите на акцията сполучливо се измъкнали. Пред кметството били разхвърлени листовки, в които пишело, че "преди повече от година чиновниците увеличиха стойността на билета за градския транспорт четири пъти. Те обещаха подобряване на качеството на обслужването, обновление на транспортните машини, откриването на нови спирки, но нищо от това не се случи". Нещо повече, пише в листовките, от януари тази година се отменят някои абонаментни карти и се водят разговори за още едно увеличаване на билетите за метрото.
"Когато Киев беше застигнат от силни снеговалежи, нито пътищата, нито тротоарите бяха изчистени. Хората се пребиваха по улиците. Чиновниците дебелеят за наша сметка! Те не ни позволяват нормално да се привдижваме в града и затова ние не им позволяваме да живеят нормално... Нека всеки чиновник помни, че за всяка негова стъпка се следи, и нито едно антинародно действие няма да остане без адекватен отговор. Нека той помни, че не е началник, а слуга на народа!..."
Напомняме, че украинската младеж е доста активна. На 30-ти ноември представители на различни националистически организации атакуваха посолството на Германия в Киев. Акцията беше проведена в знак на протест срещу съда над 89-годишния Иван Демянюк, започнал в Германия. С викове "Свобода за Иван Демянюк" участниците в протеста блокираха входа на посолството с жива верига и хвърляха димки по зданието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар